Zorg dat processen van risk, governance en compliance prettig samenkomen

Het is bij bedrijven belangrijk dat alles processen op een handige manier samen uitgevoerd kunnen worden. Het is dan ook zeker aan te raden om als bedrijf te kijken naar diverse opties en mogelijkheden van systemen die hierbij kunnen helpen. Er zijn namelijk verschillende programma’s die je als bedrijf in kan zetten. Uiteindelijk is het vooral fijn als je als bedrijf zijnde kan zorgen dat de onderneming diverse processen met elkaar kan verbinden. Wanneer het bedrijf dan meer gaat groeien zal deze groei bovendien simpeler uit te voeren zijn. Daarom is het zeker de moeite waard om te bekijken hoe je met jouw bedrijf gebruik kan maken van deze soorten programma’s. De kans is namelijk aanwezig dat bepaalde systemen bij jouw onderneming ook zeer prettig ingezet kunnen gaan worden. Hierdoor zal je tijd en middelen kunnen besparen met het bedrijf. 

 

GRC

Met het gebruik van de GRC tool zal het bijvoorbeeld simpeler worden om drie soorten processen naast elkaar te laten lopen. De processen van governance, risk management en compliance zullen met deze tool handig samen uitgevoerd kunnen worden. Binnen de meeste bedrijven zijn de drie processen van GRC een steeds grotere rol aan het spelen. Bij governance zal er vooral gelet worden op de manier van bestuur binnen het bedrijf. Het bestuur moet bijvoorbeeld aan verschillende voorwaarden voldoen om een fijne werkomgeving te kunnen ontwerpen. Bij de risk management wordt er uiteraard vooral gefocust op het voorbereiden en herkennen van bepaalde risico’s die komen kijken bij de bedrijfsvoering van een organisatie. Het onderdeel van compliance zal zich vooral richten op wetten en regelgeving in het bedrijf. Dat moet binnen de meeste ondernemingen dus goed aangepakt worden. 

 

ISMS

Met de inzet van de GRC tool zal het gelukkig mogelijk worden om al deze processen binnen de onderneming op een fijne wijze te laten verlopen. Daarbij zijn er nog diverse andere middelen die ingezet kunnen worden, zoals de TrustBound ISMS. ISMS staat daarbij voor information security management system. Het gehele systeem van ISMS zal er daarbij dus voor zorgen dat de online informatie van een onderneming op de juiste plekken zal blijven. Aangezien veel zaken op het gebied van bedrijfsvoering tegenwoordig online aangepakt worden, is het verstandig om de ISMS goed aan te pakken binnen het bedrijf. Gelukkig is dat momenteel met het gebruik van de TrustBound ISMS nog beter haalbaar geworden voor de onderneming. Ook jouw bedrijf kan dus gebruik gaan maken van deze systemen.