Weet jij al wat de Werkkostenregeling King voor jou kan betekenen?

kingZoals jullie van mij weten volg ik de nieuwste ontwikkelingen binnen het ondernemen. Zo heb ik vandaag ook weer een topic, namelijk de werkkostenregeling. De meeste ondernemers zullen dit inmiddels wel weten, voor degene die nog niet weten wat dit inhoudt zal ik het nog even beschrijven.

Vanaf 1 januari is er een nieuwe werkkostenregeling doorgevoerd en is verplicht voor iedereen. Hierin is vastgelegd dat je als ondernemer maximaal 1,2% van de totale fiscale loon, ook wel vrije ruimte genoemd, mag besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor de werknemers. Deze vergoedingen en verstrekkingen dienen dan wel te worden opgenomen in de eindheffingsloon. Over dit bedrag wat in de vrije ruimte valt hoeft dan geen belasting over betaald te worden. De werkkostenregeling King is een administratief bedrijf dat software aanbied om dit bij te houden. Hier kom ik zo nog op terug, eerst nog enkele andere belangrijke zaken rondom de nieuwe werkkostenregeling. Het bedrag dat boven de vrije ruimte valt dient er loonbelasting in de vorm van een eindheffing van 80% betaald te worden. Hier hoef je overigens geen premies over te betalen. Premies zoals volksverzekeringen, werknemersverzekeringen en werkgeversheffing.

king-eennieuwekijkopuwbusiness

Verwerking werkkostenregeling

kingfinancieelZoals al net benoemd is het noodzakelijk om het totaalbedrag van de vergoedingen en verstrekkingen die als eindheffingsloon dienen, min het totaalbedrag van de gerichte vrijstellingen die als eindheffingsloon dienen berekend te worden om te kunnen kijken of er binnen de vrije ruimte gebleven wordt. Dit bedrag wordt uit de administratie gehaald te worden en het is daarom makkelijk om grootboekrekeningen te maken. Miki-business-software.nl biedt verschillende software pakketten aan die dit allemaal kunnen bereken en weergeven. Ik zelf heb hier al veel positieve verhalen over gehoord dus dit is dan ook precies de reden waarom ik Werkkostenregeling King aan jullie adviseer. Ik hoop dat jullie mijn blog van vandaag leerzaam vonden en heb je nog vragen reageer dan graag.