Waar moet je opletten bij je BKR registratie ?

Een BKR registratie beschermt consumenten bij het huren van bijvoorbeeld een auto. Voordat u een leaseovereenkomst aangaat, is het van cruciaal belang ervoor te zorgen dat u geen grotere betalingsverplichtingen dan inkomsten heeft. Bij het aanvragen van een evenement lease kan worden beoordeeld of uw inkomen voldoende is om de maandelijkse verplichtingen van de huurovereenkomst te dekken.

Wanneer u een gebruikte auto huurt, krijgt u ook een BKR-registratie. Deze code is positief als je op tijd betaalt en niet te laat bent. Andere kredietverstrekkers kunnen vervolgens zien of u aan uw maandelijkse betalingsverplichtingen voldoet.

Fouten in de administratie zijn mogelijk.

Kredietverstrekkers zijn niet zonder gebreken. Sommigen van hen voeren de informatie uit uw aanvraag in op een computer, waardoor het mogelijk is dat u gefaald heeft  en niet in aanmerking komt door een typefout of fout in uw BKR-bestand. Voor een hypotheekaanvraag is een kopie van dit BKR-rapport nodig. Meerdere keren een hypotheek aanvragen geeft de indruk dat u in de problemen zit, probeer deze omstandigheid daarom te vermijden. Het is mogelijk om een BKR-registratie te laten verwijderen, maar u moet wel aantonen dat deze op onjuiste informatie is gebaseerd. Anders moeten ze zich strikt aan de voorschriften houden.

Er zijn andere opties.

Dit is met name typerend bij een BKR met een H-code.Dit geeft aan dat de achterstand is weggewerkt.
Veel crowdfunders en leasemaatschappijen zijn bereid om toch bepaalde projecten te financieren. Hierdoor kunnen deze partijen een oplossing bieden als het gaat om vastgoedfinanciering of langetermijnfinanciering.
Zelfs met een A-code kunnen crowdfunders soms financiering verwerven als de oorzaak gemakkelijk te noemen is, veroorzaakt door externe gebeurtenissen, en het bedrijf geen extra problemen heeft. Dus als u werkkapitaal leningen nodig heeft en zakelijke debiteuren heeft, kunnen deze partijen u wellicht helpen. Dynamiet Nederland is ook een optie bij het wegwerken van zo een BKR registratie.