Volg deze tips en jij hebt zo een startersfunctie gevonden

stagemax

startersfunctieBen jij net afgestudeerd en ben je er klaar voor de arbeidsmarkt te betreden? Dan ga ik jou hier vandaag bij helpen. Ik weet nog goed toen ik moest afstuderen. Dit was overigens al een lange tijd geleden en verwacht nu dat de zaken anders gaan. Zo was het mogelijk in mijn tijd een scriptie onderzoek te doen met een studiegenoot. Tegenwoordig moet je dit volgens mij individueel doen. Naar mijn mening is dat ook een beter ontwikkeling. Zo word je tenminste getoetst op alle zaken rondom het beheersen van alle competenties.

Het solliciteren naar een startersfunctie gaat tegenwoordig ook heel anders. Toen ik voor het eerst ging solliciteren gebeurde dit door brieven naar bedrijven te sturen. Hier was ik dan ook altijd lang mee bezig. Ik kon wel altijd goed op papier zetten waarom ik er wilde werken echter kon ik mijzelf nooit goed verkopen. Vandaag de dag gebeurt dit allemaal online. Dit is een ontwikkeling die met de tijd mee gaat. Je kunt het ook van een andere kant bekijken en dat is namelijk die van duurzaamheid. Online een cv en motivatiebrief sturen is beter voor het milieu, je zit immers niet met papier wat uiteindelijk weggegooid wordt. Ook komt het veel eerder binnen bij bedrijven. Hier passen uitzendbureaus zich dan ook op aan. Zo had mijn broertje laatst gebruikt gemaakt van uitzendbureau StageMax, hier kom ik zo nog op terug.

Solliciteren via verschillende kanalen

Jaren geleden kon men alleen solliciteren per post of met uitzonderlijk via de telefoon. Men wist toen nog niet beter dus hadden zij geen andere keuze. Later kwam de email hier nog bij en ging alles nog sneller.

stagemaxTegenwoordig heb je sites voor professionals zoals Linkedin. Veel mensen zien hier dan ook op actief, en terecht ook. Via dit zakelijk medium kom je sneller in contact met bedrijven en relaties. Je kunt veel informatie vinden over bedrijven en hier eenvoudig mee in contact komen.
Verder gebruiken ook steeds meer young professionals ook  kanalen zoals Facebook, Twitter en Instagram om een startersfunctie te vinden. Omdat ik hier het fijne niet van weet kan ik jullie daar ook niet zoveel over vertellen. Wel weet ik dat het een groeiend medium is onder de zakelijke jongeren. Zelf zie ik nog altijd de voordelen in van een uitzendbureaus zoals StageMax. Zij hadden mijn neefje dus ook geholpen aan een startersfunctie.

Hoe werkt stagemax.nl

Natuurlijk als je zelf naar de site gaat zal het je allemaal wel duidelijk worden. Echter wil ik het voor jullie ook graag even beschrijven. Het werkt als volgt, het begint door je gratis aan te melden. Volgens mijn neefje duurde dit zo’n vijf minuten. Je kunt eenvoudig invullen waar je naar op zoek bent, dit is een:

  • Meewerkstage
  • Afstudeerstage
  • Startersfunctie

intake gesprekWanneer dit uitzendbureau dan iets voor jou heeft gevonden zullen zij jou hiervan op de hoogte stellen. Je kunt dan jouw cv en motivatiebrief opsturen en vervolgens krijg je te horen of je op een sollicitatiegesprek mag komen. Voordat je naar dat gesprek gaat, kun je eerst langs StageMax zelf. Hier word je voorbereidt op het gesprek zelf. Zo neem je samen alles nog even goed door. Op deze wijze ga je vol zelfvertrouwen naar het betreffende bedrijf. Dus lijkt dit iets voor jou? Dan weet je waar je zijn moet.