De meeste organisaties moedigen hun werknemers aan om als team een keer per jaar wat leuk te doen. Het hoeven niet per se uitjes te zijn die gericht zijn om de samenwerking te verbeteren (teambuilding exercises) gewoon een dagje uit op kosten van kantoor kan ook al genoeg zijn.

Sommige bedrijven hebben een informele werksfeer en hierdoor zijn uitjes gewoon fijn om met elkaar te praten zonder dat je dat bij het koffie apparaat is of in de kantine. Lekker een dagje naar het strand met zijn allen lunchen en drankjes doen kan een perfecte dag uit zijn.

Voor bedrijven met een hele formele werksfeer kunnen uitjes lastiger zijn. Veelal zijn de medewerkers minder met elkaars leven buiten het werk om bekend. Wat je juist niet wil op zo’n dag is dat het nog steeds alleen maar over werk gaat. Een beetje is prima maar het moet geen business meeting worden op een andere plek dan normaal.

Voor deze bedrijven is het aan te raden om een activiteit te doen. Hierdoor is iedereen even uit zijn comfort zone en kan niemand weglopen in verband met zakelijke telefoontjes. Als er wat spanning in een team is ga dan lekker survivallen of paintballen. Dan kan iedereen zijn frustratie uiten zonder dat collega’s met elkaar op de vuist gaan. Samen ervaringen opdoen zorgt vaak ook dat een team meer met elkaar heeft om te delen. Zeker als er op zo’n dag grappige dingen voorvallen.

Als aandenken aan een uitje kan je keycords bedrukken met de dag erop. Op Maxilia kan je ook andere producten zoals polo’s laten bedrukken voor een dagje uit op kosten van kantoor. Zeker als het een grappig uitje was heeft iedereen een souvenir waardoor ze terug kunnen denken aan deze dag.