Tips voor het organiseren van een duurzaam evenement

Tips voor het organiseren van een duurzaam evenement

Een duurzaam evenement organiseren? Gebruik deze tips!

Heeft u een business event op de planning staan? En wilt u deze graag duurzaam organiseren? Daar helpen we u graag bij! Want elk initiatief waarbij het milieu zo min mogelijk belast wordt, is een goed initiatief. Het is namelijk ontzettend belangrijk dat we het milieu beschermen. Op welke manier dan ook. Daarom geven we u graag een aantal tips voor het organiseren van een duurzaam evenement. Pas deze tips toe en het milieu, en wij, zijn u enorm dankbaar!

Kies een geschikte locatie

Wie een duurzaam bedrijfsevenement wil organiseren, heeft eerst een locatie nodig. Want zonder locatie geen evenement. Hierbij kunt u direct al duurzame keuzes maken. Kies bijvoorbeeld een locatie die goed te bereiken is met het openbaar vervoer, zodat zo min mogelijk mensen met de auto gaan. We weten namelijk allemaal dat meer auto’s op de weg ook meer CO2-uitstoot betekent. En die willen we juist zo laag mogelijk houden. Moedig daarom bezoekers aan om met het openbaar vervoer te komen. Dit maakt uw evenement al een stuk duurzamer!

Afval en afval verwijderen

Het organiseren van een evenement brengt veel afval met zich mee. Daar is niets aan te doen helaas. Maar u kunt het verwijderen van het afval wel een stuk duurzamer maken. Bijvoorbeeld door recyclebare afvalbakken te plaatsen die duidelijk gemarkeerd zijn voor droog afval, nat afval, aluminium blikjes, plastics, etc. Of door het eten dat overblijft aan een voedselbank te doneren, zodat u het niet weg hoeft te gooien. Er zijn natuurlijk ook wat dingen die u kunt doen om de hoeveelheid afval te beperken. Deel bijvoorbeeld geen flyers, folders en brochures uit. Gebruik ook geen papier. Stuur uw uitnodigingen lekker duurzaam digitaal.

Profiteer van de technologie

Door uw uitnodigingen digitaal te versturen in plaats van op papier bent u al duurzamer bezig. Maar u kunt de moderne technologie nog op veel meer manieren toepassen. Gebruik bijvoorbeeld VR voor uw duurzame evenement. Of overweeg om een virtueel of hybride evenement te organiseren. De mogelijkheden zijn enorm!

Werk met de juiste partners

Een evenement organiseren doet u vaak niet alleen. Hier heeft u partners bij nodig. Bijvoorbeeld voor het leveren van voedsel, drinken en andere benodigdheden voor uw evenement. Een duurzaam evenement kunt u alleen maar met de juiste partners organiseren. Partners die akkoord gaan met uw initiatieven. En er alles aan doen om deze te realiseren. Meer zakelijke tips vindt u hier.