Teambuilding gaf mij interessante inzichten

ToonAfbeelding (5)Teambuilding gaf mij interessante inzichten

 

We gingen vorige week met het bedrijf naar een teambuilding dag. Ik vond dit zeer leuk, we kregen die dag gewoon doorbetaald alleen gingen we aan teambuilding doen. Ik zit nog maar net bij het bedrijf, ik denk nu een half jaartje. Veel contact heb ik dus nog niet met mensen hier, ik heb wel makkelijke gesprekken maar ik heb met geen van allen nog intensief samengewerkt. Het gaat dus even duren voordat je echt weet wat je van elkaar aankan. Ik denk dat ik daarom wel zin had in de teambuilding, zo zal het allemaal iets vergemakkelijken. Er waren een paar collega’s die er niet zo’n zin in hadden, ik snapte wel waarom, ze konden stuk voor stuk ook niet goed samenwerken. De conflicten die er op het werk waren geweest, toen ik er al werkte, lagen eigenlijk bij hen. Toen we daar aankwamen wisten we nog niet wat we moesten verwachten, maar al gauw werd duidelijk dat het naast mentaal ook fysiek een inspanning ging worden. Ik vond het echt ontzettend leuk, je werd onderverdeeld in teams, en je zag gelijk al dat de twee teams een totaal andere ethiek aanhielden. Dit vond ik zeer interessant. Uiteindelijk hebben wij als team niet gewonnen, maar voor het gevoel vonden we dit wel, we hadden in de samenwerking namelijk meer bereikt dan het andere team. En dit vind ik dan wel interessant als je het terug plaats op het werkveld. Heb je liever individuele strijders die de deadlines halen, of wil je een goede samenwerking en daarom ook betere kwaliteit? Teambuilding is goed voor elk bedrijf denk ik.