Stress op het werk is tegenwoordig een groot probleem. Volgens het American Institute of Stress geeft 80% van de werknemers aan zich gestrest te voelen op het werk. Dit kan leiden tot een aantal problemen, waaronder verminderde productiviteit, gezondheidsproblemen en zelfs een burn-out. Het is belangrijk voor werkgevers om stappen te ondernemen om stress op het werk te verminderen en een meer ontspannen en productieve omgeving te creëren. In deze blog bespreken we enkele hulpmiddelen die kunnen helpen om werknemers minder gestrest te maken op kantoor.

Biedt ontspanning aan

Eén manier om stress op het werk te verminderen is werknemers stress verlagende hulpmiddelen aan te bieden. Hierbij kun je denken aan ontspanningsoefeningen, meditatie-apps, of zelfs gewoon een rustige plek om een pauze te nemen. Door werknemers toegang te geven tot deze hulpmiddelen, kun je hen helpen hun stress te beheersen en hen productiever te maken.

Omgeving

Een andere manier om stress op het werk te verminderen, is het creëren van een meer ontspannen omgeving. Dit kan worden gedaan door planten of geurkaarsen in het kantoor te zetten, zachte muziek te draaien of zelfs comfortabel meubilair te plaatsen. Door de werkplek meer ontspannend te maken, kun je jouw werknemers helpen zich minder gestrest en productiever te voelen.

Flexibele werktijden

Verder kun je stress op de werkplek ook verminderen door het aanbieden van flexibele werktijden. Zo kunnen werknemers werken wanneer ze het meest productief zijn en de spits vermijden. Door werknemers de mogelijkheid te geven hun werkschema zelf te bepalen, kunt je hen helpen hun stressniveau te verlagen en productiever te zijn.

Tastbare hulpmiddelen

Ook zijn er tegenwoordig veel middelen op de markt die mensen helpen om hun stress te verminderen, zoals bijvoorbeeld fidget cubes of stressballen bedrukken. Zodat de menselijke hand zich even met iets anders kan bezighouden.

Door deze stappen te ondernemen, kun je stress op de werkplek helpen verminderen en jouw werknemers productiever maken.

Bron: Bedrukken