Steeds meer belangstelling voor MBO opleiding online marketing

Online marketing is voor bedrijven een steeds belangrijker instrument aan het worden. Daarom is er nu ook een MBO opleiding online marketing. Consumenten gaan steeds vaker op online op zoek naar producten. Daarom is het belangrijk dat je bedrijf wordt gevonden. In de beginjaren van online marketing werden er vooral marketeers met een HBO-opleiding ingezet. Maar tegenwoordig worden veel van die werkzaamheden overgenomen door mensen met een MBO opleiding online marketing. Dat is ook terug te zien in het aantal vacatures op dat gebied. Dat is in de afgelopen jaren in rap tempo aan het toenemen.

Wat leer je tijdens een opleiding online marketing

Typische functies met betrekking tot online marketing zijn E-commerce medewerker, social media agent, SEO-medewerkers, content builder en marketeer, social media assisstent, etc. Je kunt op deze functies solliciteren met een afgeronde opleiding online marketing. Je hebt dan voldoende kennis van marketing, online marketing, effectieve websites, social media, zoekmachine marketing, mobile marketing en content. In principe heb je voor een opleiding online marketing geen vooropleiding nodig, maar je moet de Nederlandse taal voldoende beheersen, zowel in woord als geschrift. En uiteraard moet je goed gemotiveerd zijn. Na de opleiding kun je meteen aan de slag.

15 lessen in de opleiding online marketing

De opleiding online marketing duurt 15 lessen van 3 uur. Elke week wordt één les gegeven en die kun je naar keuze in de avond of in de ochtend bijwonen. Dat betekent dat je de cursus in ongeveer vier maanden kunt afronden. De lessen worden bij Fabius opleidingen in 6 leslocaties gegeven. Houd er rekening mee dat deze opleiding behoorlijk wat tijd vraagt voor het maken van huiswerk. Gemiddeld kost dit 6 tot 8 uren per week. Na het succesvol afleggen van het theorie-examen krijg je een diploma.