Snel aan de slag administratief medewerker

Ben jij goed in multitasking? Werk je ordelijk en heel nauwkeurig? Dan past het beroep van administratief medewerker heel goed bij jou. Als administratief medewerker voer je heel veel verschillende taken tegelijkertijd uit. Je beantwoordt de telefoon, verwerkt de post, typt mails, schrijft brieven, houdt agenda’s bij en nog veel meer. Het is dus een heel veelzijdig beroep. En het mooie is dat er altijd wel behoefte is aan geschoolde administratieve medewerkers.

1

Hoe ziet een opleiding tot administratief medewerker eruit?

Het antwoord daarop is vrij beknopt. Je leert in korte tijd alle theoretische kennis en praktische vaardigheden die je nodig hebt om dit beroep uit te kunnen oefenen. Ook leer je werken met verschillende administratieve computerprogramma’s die je in de praktijk veel tegen zult komen. Het doel van de opleiding is om jou zo breed mogelijk op te leiden zodat je heel veel verschillende taken uit kunt voeren. Als administratief medewerker moet je namelijk allround zijn.

Geef je eigen invulling aan het beroep

Als administratief medewerker kun je aan de slag in heel diverse functies bij verschillende soorten bedrijven. In het ene bedrijf zal de nadruk meer liggen op het onderhouden van contacten, bij het andere bedrijf zal je meer bezig zijn met het ontvangen van klanten en het organiseren van vergaderingen. Vaak kun je aan de vacature van een bedrijf al zien wat voor soort administratief medewerker ze zoeken. Door te reageren om de vacatures die aansluiten op jouw beste kwaliteiten kun je zelf richting geven aan jouw carrière. Als je weet welke richting je op wilt kun je ook tijdens je carrière nog allerlei aanvullende cursussen volgen waarmee jij nog beter toegerust bent om jouw ultieme droombaan in de administratieve branche te vinden.