Scriptie laten nakijken, hoe zit dat precies?

 

Het maken van een scriptie is heel tijdrovend, maar wel heel bepalend voor het halen van jouw opleiding. Er wordt veel waarde gehecht aan jouw scriptie en dit betekent dat deze uitstekend moet zijn. Dat is ook de reden waarom meer dan tienduizend studenten hun scriptie laten nakijken door een specialist. Een scriptie is een heel groot verslag en als je het nog nooit geschreven hebt is het gewoon heel erg lastig. Dat begrijpen wij heel goed en daarom is het natuurlijk heel fijn dat iemand de scriptie kan nakijken. Zo weet je namelijk zeker dat het goed zit en is de kans op een hoger cijfer ook een stuk hoger. Je zult nu vast veel vragen hebben over het laten nakijken van jouw scriptie. In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Waarom scriptie laten nakijken?

Doordat je zelf al jaren bezig bent met je opleiding, is de kans groot dat je jouw eigen taalfouten niet meer kunt herkennen. Daarnaast kan het zo zijn dat je niet heel goed bent in het herkennen van fouten. Toch zijn de taalfouten in je scriptie heel vervelend en is de kans op een lager cijfer heel hoog. Deze fouten kunnen ervoor zorgen dat de beoordelaar niet genoeg informatie krijgt over de inhoud. Dit wil je natuurlijk niet hebben en daarom kan het handig zijn om je scriptie te laten controleren door een editor. Dit is een taalkundige, die de fouten direct in de scriptie kan herkennen. Je kunt uiteindelijk zelf bepalen welke verbeteringen je wilt toepassen en welke je niet wilt toepassen. 

 

Hulp bij scriptie is heel handig en hierbij kijken ze naar verschillende aspecten. Zo wordt er naar taal- en spelfouten gekeken, maar dat is niet het enige. Ze verbeteren namelijk ook de zinsbouw, taalgebruik, academisch taalgebruik en interpunctie. Dit zijn allemaal belangrijke punten waar de beoordelaar een punt voor kan geven.

Wat kost het?

Het laten nakijken van een scriptie kost natuurlijk wel geld en hiervoor betaal je een taalkundigen rond de 40 euro per uur voor. Er zijn ook speciale bedrijven die de scriptie ook kunnen nakijken voor een goedkopere prijs, dit is vaak speciaal voor studenten. Vaak hebben deze een speciaal tarief van 25 euro per uur en je bent dan een stuk goedkoper uit. Een scriptie van 10000 woorden nakijken duurt ongeveer 8 uur en je bent dus rond de 200 euro kwijt aan het laten nakijken.