Veel bedrijven doen het al jarenlang, andere bedrijven twijfelen er regelmatig over; het organiseren van een jaarlijks bedrijfsevent! Waar bedrijfsevents vroeger redelijke ‘saaie’ bijeenkomsten waren die voornamelijk in het teken stonden van netwerken, zijn de mogelijkheden vandaag de dag eindeloos. Tegenwoordig gebruiken bedrijven de ‘fancy’ term bedrijfsevents voor allerlei evenementen. Hierbij kun je denken aan congressen, netwerkbijeenkomsten, verandertrajecten, inspiratiesessies, webinars of workshops. Maar hoe til je zo’n bedrijfsevent naar een nog hoger niveau? Dat lees je in deze blog!

Gastspreker inhuren

Binnen de meeste bedrijven neemt de directeur vaak het woord. Maar het kan voor personeel en aanwezigen hartstikke interessant zijn om eens iemand anders aan het woord te horen. Vandaag de dag zijn sprekers een interessante optie. Sprekers zijn experts, wetenschappers of ervaringsdeskundigen binnen een bepaald domein. Als spreker nemen ze je graag mee in hun eigen ervaringen. Denk bijvoorbeeld aan een voormalig topsporter die jou vertelt hoe hij zichzelf motiveerde om dat ene wereldrecord te behalen en hoe jij jezelf ook zo kunt motiveren. 

Dagvoorzitter boeken

Heb je nu een evenement met meerdere activiteiten op een dag? Komen er meerdere sprekers? Of heb je gewoon een heel groot publiek. Dan kan het ook waardevol zijn om een dagvoorzitter te boeken. Een dagvoorzitter kun je zien als de host van je evenement. Gedurende het evenement introduceert hij of zij andere sprekers, enthousiasmeert het publiek en stelt kritische vragen. Een goede dagvoorzitter kan jouw evenement naar een nog hoger niveau tillen!

Hoe kom ik aan een spreker of dagvoorzitter?

Verschillende bekende personen bieden zichzelf ook aan als spreker. Nadeel hierbij is dat je per individu moet ontdekken of ze ook daadwerkelijk actief zijn als spreker, waarover ze spreken en of ze op de datum van jouw evenement tijd hebben. Speakers Academy is een spreker adviesbureau. Ze werken samen met honderden (internationale) topsprekers. Het grote voordeel van speakers Academy is dat ze altijd de geschikte spreker voor jouw evenement kunnen vinden.