Lastig om je droomjob te vinden?

Career Advisor

Soms wil het niet lukken om een geschikte baan te vinden. Misschien liggen de werkzaamheden niet voor het oprapen of heb je vaak last van problemen op de werkvloer. Als je telkens tegen dezelfde obstakels aanloopt, is het een idee om aan een outplacementtraject deel te nemen. Misschien heb je een psychische of fysieke beperking, waardoor je niet bij je oude werkgever kunt blijven.

Een “Career Advisor” zal naar een geschikte functie voor de werknemer zoeken. Er wordt maatwerk verleend, door de juiste beroepstak en juiste organisatie te benaderen. De loopbaanadviseur zal een prettige werkomgeving adviseren. Heb je vaak problemen met collega’s, samenwerken of met sociale contacten? Dan is een rustige werkomgeving, in een kleinere organisatie misschien wat voor je. Sommige mensen werken het liefst in een omgeving waar weinig prikkels zijn. Je kunt bovendien extra begeleiding op de werkvloer ontvangen. Deze mensen beschikken over een speciale opleiding, om iemand met een beperking op het werk te ondersteunen. Heb je met fysieke problemen te maken? En heb je moeite met bepaalde bewegingen? Dan zou je voor minder fysiek (zwaar) werk kunnen kiezen. In overleg kan een werkplek soms aangepast worden.

Career Advisor

Wat zijn de stappen van een outplacementtraject?

Outplacementtraject Veel mensen die ontslagen zijn, ontslag hebben genomen of geen nieuwe baan meer kunnen vinden, komen in een outplacementtraject terecht. Het traject verloopt meestal via het UWV en een loopbaancoach. De werkgever en de zieke werknemer zijn verplicht om het re-integratietraject op te starten. Bovendien is de oude werkgever verplicht, om de zieke werknemer minimaal twee jaar door te betalen. Pas al het traject tot een succes heeft geleid, stopt de doorbetaling van zijn loon. Bij een Career Advisor staat werkgeluk centraal. De adviseur zal de baan pas aanbieden, als hij denkt dat de werknemer er gelukkig van wordt. Het doel is om langdurig bij een enkele werkgever te werken, zonder dat de werknemer telkens opnieuw vastloopt en van baan moet wisselen. Werkgeluk is de belangrijkste factor. Je moet jezelf veilig, bevlogen, gelukkig, gemotiveerd en gedreven in je werkzaamheden voelen. Al deze factoren zorger ervoor dat je helemaal op kunt gaan in je taak. Met een Career Advisor wordt je nieuwe werkplek je nieuwe hobby