Hoe moet ik een lening aanvragen zakelijk?

lening aanvragen zakelijk

Voordat u een lening aanvraagt, is het belangrijk om te begrijpen hoe een geldschieter uw lening aanvraag gaat evalueren. Winsten van geldschieters zijn gebaseerd op het feit of leners al dan niet elke periodieke betaling zullen doen. Met dat in gedachten houden ze rekening met uw persoonlijke kredietscore, zakelijke kredietgeschiedenis, cashflow, tijd in het bedrijfsleven, onderpand, industrie en loyaliteit.

Lening aanvragen zakelijk

Als eigenaar van een klein bedrijf zal, naast uw zakelijke kredietprofiel, uw persoonlijke kredietscore waarschijnlijk altijd een onderdeel zijn van elke kredietwaardigheidsbeslissing. Dat komt omdat kredietverstrekkers proberen te bepalen of u uw dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse betalingen nu zult doen, op basis van wat u in het verleden hebt gedaan. Voordat u financiering voor kleine bedrijven aanvraagt, is het van cruciaal belang dat u uw kredietprofiel begrijpt.

Gelukkig zijn er verschillende plaatsen om te zien wat de kredietbureaus rapporteren. Alle grote kredietbureaus bieden u de mogelijkheid om uw kredietscores te bekijken. Persoonlijke bureaus maken het allemaal mogelijk om uw score gratis of tegen een kleine vergoeding te volgen. De grote kredietrapportagebureaus voor bedrijven, bieden dezelfde service.

lening aanvragen zakelijk

Wat is van belang

Uw kredietprofiel is van belang – en veel kredietverstrekkers zullen uw persoonlijke kredietscore als een go-no-go-statistiek beschouwen voordat ze besluiten door te gaan met uw lening aanvraag. De meeste traditionele kredietverstrekkers, zoals banken en kredietverenigingen, willen persoonlijke kredietscores zien in de jaren 700, dachten dat ze soms zo laag zouden zijn als 680. De drempel voor leningen kan per kredietverstrekker verschillen, maar 640-680 is typisch. (Houd er rekening mee dat financiële instellingen een persoonlijke kredietcontrole kunnen eisen voor elke eigenaar met 20% of meer eigendom.) Veel online kredietverstrekkers werken met kredietnemers met persoonlijke kredietscores van rond de 600, maar er zijn er ook die met u zullen werken als u een lagere score hebben. Aanbieders van contante vooruitbetalingen (of contante voorschotten) en andere alternatieve financieringsopties werken soms met een lener met een score zo laag als 500.

Met andere woorden, gaat u een lening aanvragen zakelijk? Hoe beter uw persoonlijke krediet, hoe meer mogelijkheden u heeft op zoek naar een lening voor een klein bedrijf.