Instagram gebruiken voor je nieuwe bedrijf

Als je een nieuw bedrijf hebt, is Instagram een geweldige manier om je merk en producten aan een groot publiek te laten zien. Dankzij de verschillende functies die Instagram biedt, kun je er van alles mee doen om je merk te versterken en potentiële klanten te bereiken. Laten we eens kijken naar de verschillende manieren waarop je Instagram kunt gebruiken om je bedrijf te laten groeien. 

Organiseer wedstrijden en acties 

Met Instagram-wedstrijden en -acties kun je bezoekers betrekken door ze de kans te geven om iets te winnen of aanbiedingen in de vorm van cadeaubonnen. In ruil daarvoor vragen ze hun volgers om jouw pagina ook te volgen. Zo creëer je meer naamsbekendheid en bereik je meer mensen. 

Gebruik gezichtsherkenningstags

Gezichtsherkenningstags zijn een leuke manier om meer interactie tussen je pagina en anderen op Instagram te stimuleren. Wanneer er een foto wordt gemaakt met mensen erop, kan het gezicht automatisch worden herkend en getagd op Instagram (mits dit is ingeschakeld). Dit maakt het veel gemakkelijker voor mensen om je foto’s met hun netwerken te delen. 

Maak gebruik van Instagram advertenties

Een van de beste manieren om je merk op Instagram te promoten is door gebruik te maken van Instagram advertenties. Je kunt gebruikers targeten op basis van locatie, interesses en demografie, zodat je meer ogen op je producten en diensten krijgt. Bovendien is het heel eenvoudig om advertenties rechtstreeks via Instagram in te stellen en te beheren.

Promoot speciale aanbiedingen

Je kunt ook speciale aanbiedingen promoten op Instagram om meer volgers naar je pagina toe te trekken. Bied bijvoorbeeld speciale deals afhankelijk van hoeveel volgers je hebt of laat mensen gratis productmonsters proberen als ze jou volgen. Dit zal helpen bij het genereren van leads, direct verkeer naar je website en extra verkoop! 

Met behulp van de bovenstaande tips kan elke bedrijfsleider die net begint met Instagram succesvol zijn bij het promoten van hun merk of product op social media. Het is belangrijk dat je regelmatig content post, consistent bent in wat je post, gezichtsherkenningstags gebruikt en speciale aanbiedingen promoot op je pagina, want alleen dan kan je optimaal profiteren van alle voordelen die Instagram biedt voor bedrijven!

Bron: Baas en Baas