Hoe bereken je een zakelijke lening?

Ik heb al een tijdje mijn eigen bedrijf. Dit is een marketing bedrijf wat instore analytics inhoudt. Instore analytics is het observeren van de klant in de winkel door middel van camera’s en sensoren. Hiermee kan ik analyseren wat de klant doet. Waar staat die stil en waarom koopt deze persoon daar niks. Dit allemaal kom je te weten door de data die er wordt verzameld. Ook kan je kijken op welk tijdstip de meeste mensen komen en op welke dagen. Al deze data om de winkel te optimaliseren.

Dit kost geld

Maar dit kost natuurlijk ook allemaal geld. En hiervoor heb ik niet genoeg kapitaal dus moet er geleend worden. Dus ik heb snel een zakelijke lening nodig. Alleen weet ik hier niet veel van. Ook moet het me niet te veel kosten. Dus zocht ik online naar “zakelijk lening berekenen”. Hier kwam ik terecht op de site zakelijkbankieren. Hier zag ik dat de rentekosten tussen de 4% en de 8,75% kan vallen. Dit is dan ook de grootste kostenpost die ik dan ga hebben. Maar de hoogte van de lening hangt af van verschillende factoren. Zoals mijn ervaring als ondernemer en de terugbetalingscapaciteit.

Handige tool gevonden

Op de site kan je bekijken hoeveel je wil lenen en wat dan de maandelijkse kosten zijn. Ook kunnen er rentepercentages worden vergeleken. Maar natuurlijk komt er meer bij kijken zoals de aanvullende kosten. De aanvullende kosten zijn dan bijvoorbeeld afsluitprovisie, bemiddelingskosten, kosten bij vervroegd aflossen en boete bij te late betaling. Dit staat ook uitgebreid uitgelegd op de site. Dat is ook de reden dat ik dit allemaal weet.

Wat is de beste keus?

Allemaal verschillende kredietverstrekkers worden vergeleken. Hier wordt gekeken wat voor jou het beste uitkomt. Ze vergelijken wel 81 kredietvestrekkers om tot het beste uitgangspunt te komen. De reden waarom ik snel geld nodig heb is omdat elke minuut dat de camera’s en sensoren niet ingezet kunnen worden dat het geld kost. Dat levert mij verlies op. En dat kan natuurlijk niemand gebruiken. Gelukkig heeft zakelijkbankieren maar hier een stapje verder in kunnen helpen. 

Aan de slag

Nu kan ik zelf weer aan de slag met mijn bedrijf en kan ik weer data winnen van klanten. Dan moet ik de data analyseren en een advies geven. Ik heb de meest voordelige lening af kunnen sluiten. Hierbij leid ik geen verlies. En het is ook een stresspuntje minder. Ik was namelijk wel even van mijn stokje door alle stress die dit met zich meebracht.