Het verkrijgen van hogere posities in Google

Een ieder wil nou eenmaal graag een hoge positie krijgen wanneer een zoekopdracht via Google wordt uitgevoerd en komt dat door de grotere toestroom aan klanten die op zo een manier bereikt kan worden. Lang was het plaatsen van een groot aantal trefwoorden de manier om ervoor te zorgen dat bij het zoeken de website snel naar boven kwam. Dit is echter niet meer relevant omdat de grotere bedrijven de topposities al lang geclaimd hebben. Ook het toepassen van allerlei foefjes om de aandacht op de website te vestigen kan ervoor zorgen dat er strafpunten gekregen kunnen worden.

Een hogere positie gaat niet zo vanzelfsprekend

Wie denkt dat het eenvoudig loopt met het verkrijgen van een hogere positie in Google heeft het glad mis. Het vereist een grote mate van expertise die ervoor zorgt dat de bouw van de website zodanig wordt aangepast dat niet alleen het aantal trefwoorden, maar ook de verschillende links erbij terug te vinden zullen zijn. Ook de kwaliteit van de website is van groot belang en is het belangrijk om gebruik te maken van aanvullend materiaal zoals foto’s en video’s. Google let er sterk op dat de websites die hoog aangeschreven worden dat ook verdienen en er alles aan doen om steeds veranderingen door te voeren die mee gaan met de wensen van de klant.

Het is goed om voor een hogere positie in Google altijd rekening te houden met de kwaliteit die de website ten dage legt en de communicatie over en weer die het toont met andere gerelateerde websites. Hierbij speelt ook de kwaliteit van de links een belangrijke rol.

Bron S7.nl