Het belang van een goede studiekeuze

Van kinds af aan was ik altijd al graag technisch bezig, dat was toen voor mij mijn passie. Toen ik eenmaal klaar was met mijn middelbare school was ik er nog niet over uit voor welk beroep ik graag opgeleid zou willen worden. Ik was ten einde raad aangezien ik er niet op zat te wachten om een tussenjaar te nemen. Een kennis van mij werkte bij een snelgroeiende fabriek die eigenlijk altijd wel op zoek waren naar nieuwe medewerkers. Ik zocht daarom naar een baan waarbij ik lekker actief bezig kon zijn en iets dat me ook wel enigszins aansprak. Eigenlijk vanuit een impuls, een overhaaste beslissing, besloot ik me op te laten leiden tot lasser.

3

Ondanks dat ik erg van mijn werk als lasser geniet en elke dag met plezier naar mijn werk ga weet ik niet of ik dit elke dag voor de rest van mijn leven wil doen. Ondanks dat mijn collega’s erg aardig zijn en de werkomstandigheden niet slecht is het werk zeer eentonig. Dit feit laat mij wel nadenken over de keuzes die ik vroeg heb gemaakt. Het was mogelijk beter geweest om een tussenjaar te nemen zodat ik zeker zou weten dat het beroep dat ik kies iets zou zijn dat ik voor de rest van mijn leven zou willen doen. Ik adviseer jullie daarom ook om niet dezelfde fout te maken als ik heb gemaakt. Begrijp me niet verkeerd, ik voor mijn taken niet met tegenzin uit en heb momenteel ook geen spijt van de keuzes die ik heb gemaakt. Wel had ik graag uitgevonden of er banen zijn die ik nog leuker had gevonden en taken waarvan ik wel verwacht ze de rest van mijn leven uit te kunnen voeren. Morgen is het weer tijd, tijd om mijn veiligheidsschoenen aan te doen en weer aan het werk te gaan.