Linkbuilding

Ben jij bezig met online marketing voor jouw bedrijf? Dan ben je vast ook op de hoogte van zoekmachine optimalisatie. Hiermee optimaliseer je jouw website met als doel bovenaan Google komen. Het kan een moeilijk proces zijn, omdat je meestal met veel concurrentie te maken hebt. Maar wanneer je het goed aanpakt, kan het een goede manier zijn om gratis bezoekers te genereren via Google. Ben je benieuwd hoe je dit aanpakt? Lees dan vooral even verder!

bovenaan google komen

Zoekmachine optimalisatie

Bij zoekmachine optimalisatie draait het allemaal om het verbeteren van je website voor zoekmachines. In Nederland kunnen we dit vooral zien als optimalisatie voor Google. Omdat Google momenteel de populairste zoekmachine is. Wanneer je jouw website gaat optimaliseren, begin je vaak met de website zelf. Want zijn er bijvoorbeeld technische zaken die je kunt verbeteren? Of kun je beter wat doen aan de teksten die op je website staan? Die zijn allemaal zaken om te bekijken. 

SEO

Maar daarnaast zijn er nog tal van andere factoren die je kunt optimaliseren. Zo bijvoorbeeld ook een aantal externe factoren. En hieronder verstaan we links naar je website. Het is zeer belangrijk om zoveel mogelijk links naar je website te genereren. Want dit geeft bij Google aan dat je een goede website hebt. De links mogen echter niet zomaar van iedere willekeurige website komen. Want dan zou iedereen de zoekmachines kunnen manipuleren. Het moeten dus relevante websites zijn. En het is helemaal mooi als deze websites ook weer veel links naar zich hebben. Hoe relevanter de website is en hoe meer links de website heeft. Des te sterker een link van de website naar jouw website zal zijn. Houd dit dus goed in de gaten wanneer je hiermee aan de slag gaat.