Goed online zichtbaar zijn anno 2021

Anno 2021 is het belangrijk om online vindbaar te zijn. Dit is natuurlijk al een aantal jaar belangrijk. Maar tijdens de pandemie, wanneer winkels ook de deuren moesten sluiten, is het nog belangrijker geworden om online gevonden te worden. Denk hierbij aan jouw webshop of al is het contact behouden met de klanten. Dat is natuurlijk erg belangrijk. Ook om trouwe klanten te behouden en dat die terug komen wanneer je weer volledig open mag. 

 

Is jouw webshop helemaal op orde?

Toen de winkels hun deuren moesten sluiten, is er voor veel kleine ondernemers natuurlijk iets heel belangrijks weggevallen. Want niet elke kleine ondernemer had een webshop. Die moesten het vooral hebben van de mensen die in de stad liepen en langs kwamen. Maar tijdens het sluiten was het natuurlijk belangrijk dat je nog wel kon verkopen aan je klanten. En dan moest je creatief zijn met bijvoorbeeld Social media, of je moest een webshop starten. Of je daar Itonomy voor pakt of dat je je gaat verdiepen in magento 2 pwa. Het was vooral belangrijk dat je zorgde dat je online wel te vinden was. Vooral ook om nog wat geld binnen te halen, want veel viel natuurlijk weg. En dat wil je als ondernemer het liefste niet. Ookal weet je dat elke ondernemer in hetzelfde schuitje zit. 

 

Alle hens aan dek

Het was vooral belangrijk, en het is nog belangrijk, dat je alle hens aan dek doet. Vooral roeien met de riemen die je hebt en proberen je hoofd boven water te houden. Wanneer je in een pandemie komt als waar we momenteel zitten, weet je natuurlijk niet wat je kan verwachten. Voor iedereen is dit nieuw. Maar we proberen natuurlijk hoop te houden en te proberen het beste er van te maken. Al is de stress voor iedereen heel hoog en willen we licht aan het einde van de tunnel zien. Je werkt jaren hard om iets op te bouwen en dan in één klap zie je alles verdwijnen als sneeuw voor de zon. Al die jaren zo hard gewerkt en dan zie je alles zo wegvagen. Maar laten we de hoop er in houden. Er is licht aan het einde van de tunnel en we komen hier allemaal uit. Daarna kunnen we weer genieten van het ondernemen en er het beste uit halen. Die hoop moeten we samen delen en samen behouden, dan komen we er aan uit!