Efficiënt uw magazijn inrichten

legbordstelling

Het (opnieuw) inrichten van uw magazijn kan lastig lijken, want het is een grote klus. Het is goed om te investeren in uw magazijn want een tijdelijke oplossing is niet alleen onpraktisch maar ook gevaarlijk. Gelukkig hoeft een inverstering in een magzijn niet heel drastisch te zijn om mooie resultaten te behalen. Als uw bedrijf hard groeit en de voorraad steeds groter wordt zijn er genoeg oplossingen te vinden zodat u niet meteen een nieuw magazijn hoeft te huren of bouwen. Een simpele oplossing als een palletstelling bespaard al veel ruimte. Een palletwagen kan u dan helpen om de pallets snel en makkelijk te vervoeren.

Waar u op moet letten

Als u uw magazijn opnieuw gaat inrichten, begin dan met het voorkomen van eerder gemaakte fouten. Kijk naar de handelingen van de mensen die er werken. Staat er vooraad bovenop de dagelijkse benodigdheden, waardoor er steeds extra handelingen nodig zijn? Kan de deur makkelijk open of moet de medewerker steeds spullen neerleggen? Waar wordt de nieuwe vracht geleverd, en staat het dan in de weg? Al deze punten zijn van belang bij het inrichten van uw magazijn. Praat ook met de medewerkers over mogelijke verbeteringen, zij weten vaak beter waar en wanneer iets vastloopt. Soms is het beter om een expert in te huren. Een frisse blik brengt altijd nieuwe inzichten.

Benodigdheden

Wat u nodig heeft voor de magazijninrichting is afhankelijk van het order patroon, de voorraad en hoe snel uw producten verkocht worden. Let ook op hoe groot u de paden maakt. Hoe groter de paden zijn hoe meer opslagruimte u kwijt raakt. Dit is vooral afhankelijk van de grootte van uw heftrucks. Zorg wel dat u genoeg gangen maakt omdat er anders een ontstopping ontstaat. Qua inrichting kunt u gebruik maken van stellingen en pallets. Pallets zijn handig om een grote stapel producten in een keer te vervoeren. Hiervoor kunt u een heftruck of palletwagen gebruiken. Palletstellingen zorgen ervoor dat u enorm veel kunt opslaan op een klein oppervlak.