Duurzaamheid door environmentaldatacenters.com

LogoIk weet dat ik het in mijn eerdere blogs al eens gehad heb over bijvoorbeeld relatiegeschenken, maar ik wil het vandaag graag hebben over een toch wat serieuzer onderwerp. Namelijk duurzaam ondernemen, met name richting datacenters. Zo kwam ik laatst een artikel tegen op de website van environmentaldatacenters.com. Hierin deelde zij vervolgens weer informatie van het ministerie van Economische Zaken.

Noodzakelijk om duurzaam te ondernemen

news_photo_2De datacenters van tegenwoordig houden zich vaak vast aan oude methoden. Zij aarzelen vaak op gebied van duurzame wijze van koelen. Er wordt wel gekeken naar nieuwe technieken, alleen worden deze nog niet gebruikt. De overheid is hier wel druk mee bezig omdat het koelen van datacenters zoon 30% tot 50% van het totale energieverbruik in beslag neemt. Bovendien zijn de huidige methoden verre van klimaatvriendelijk. Dit kan worden verbeterd door water te verdampen als koelingsmethode, ook wel adiabatische koeling genoemd.

Naast de overheid eisen ook internetgiganten als Facebook en Google maatregelen. Deze bedrijven gebruiken zeer veel hoeveelheden aan energie om de boel draaiende te houden. Vooral om de servers koel te houden door het enorme internetverkeer. Daarom is Google al jaren op zoek naar een duurzame manier om deze datacenters “groen” te laten functioneren. Je ziet dus dat steeds meer bedrijven zich er van bewust worden om duurzaam te opereren. Er zijn inmiddels al technieken om datacenters anders te koelen. De investeringsmogelijkheden zijn hiervoor zeker interessant. Dit vooral door de verhoging van operationele temperatuur in datacenters. Ben jij ook geïnteresseerd in de duurzame diensten van Environmental Datacenters, bezoek dan snel hun website.

banner_1