De oplossing betrof een incassobureau inschakelen

Wil je een incassobureau inschakelen, doe dit dan op no cure no pay basis. Persoonlijk ben ik erg te spreken over mijn eigen beslissing tot een incassobureau inschakelen, aangezien ik er veel aan heb gehad. Die extra zekerheid heb ik er ook ingebouwd wat betreft het no cure no pay karakter van de organisatie, zo ben je er enkel eigen betalingen aan kwijt als het ze ook daadwerkelijk lukt het openstaande bedrag bij mijn debiteuren te innen. Dat bleek in het gros van de gevallen te lukken, waar ik erg blij om ben. Mijzelf was het niet gelukt, wat ik uiteindelijk ook probeerde – de vriendelijke aanpak, de strenge aanpak, het dreigen met consequenties, het niet aannemen van nieuwe opdrachten. Door al dit soort dingen leed mijn eigen zaak er behoorlijk onder, moet ik zeggen. Het vanwege wantrouwen in de betalingen besluiten geen nieuwe opdrachten van een partij meer aan te nemen – dat scheelt je niet alleen huidige en toekomstige klanten maar het scheelt je ook inkomsten. Er waren tijden dat ik persoonlijk dacht dat ik er met mijn bedrijf niet meer overheen zou komen maar gelukkig is bijna alle schuld geïnd.