De drie meest gemaakte fouten bij het organiseren van een festival

Bij het organiseren van een festival komen veel zaken bij kijken. Je moet zoveel dingen regelen dat het wel eens voorkomt dat er iets fout gaat. Om te voorkomen dat er iets fout gaat, bespreek ik in dit artikel de drie meest gemaakte fouten bij het organiseren van een festival. 

Een verkeerde locatie kiezen

Een succesvol festival valt of staat met een goede locatie. Een veelgemaakte fout die organisatoren van een festival maken, is door niet te kijken naar de bereikbaarheid van de locatie. Wanneer een locatie moeilijk te bereiken is en er komen veel mensen op jouw festival af, zal er ongetwijfeld file ontstaan. Waardoor mensen te laat komen of misschien zelfs de opening van de show missen.

Maak een inschatting van de ruimte

Het is ontzettend belangrijk om de ruimte die je beschikbaar hebt, zo efficiënt mogelijk in te delen. Je wil bijvoorbeeld lange rijen van mensen voorkomen. Dit kun je doen door smart lockers te huren. Het is aan te raden om de ingang van het festival niet direct naast de lockers te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat het langer duurt voordat mensen binnen zijn.

Denk aan genoeg eet- en drinkgelegenheden

Een ander veelgemaakte fout is dat er te weinig variatie is aan eet- en drinkgelegenheden. Op een festival komen allerlei verschillende soorten mensen. Van vegetariërs tot aan mensen die geen groente eten. Daarnaast is het handig om genoeg zitplekken te regelen. Merendeels van de tijd staan je gasten, maar wanneer ze een hapje of drankje halen is het ook fijn om te kunnen zitten.

Wil je graag smart lockers huren voor een festival? bezoek dan snel https://www.elockers.nl/.