Gemiddeld zitten we zo’n 160 uur per maand op kantoor vaak achter een bureau op de computer of laptop. Sommige wetenschappers beweren van de 8 uur per dag dat we op kantoor zitten we maar gemiddeld 3 uur echt effectief zijn. Natuurlijk geldt dit niet voor iedereen maar het is toch stof om over na te denken. Aangezien je vaak toch verplicht op kantoor moet zitten, kunnen we maar beter het beste ervan maken. Een manier om productiever te zijn is door je kantoor goed in te richten zodat jij meer uit je dag haalt. In dit artikel geven we jou een aantal tips hoe je het beste uit je kantoorinrichting haalt. 

 

Verstelbaar bureau

Gemiddeld zitten we per dag zo’n 9,3 uur op ons achterwerk. Zitten is niet bevorderlijk voor de gezondheid. Je wordt namelijk sneller oud, je gewicht neemt toe door weinig tot geen beweging en daarboven kun je er ook nog eens behoorlijk depressief van worden. Een manier om te lang zitten tegen te gaan is door het aanschaffen van een verstelbaar bureau. Een bureau waarbij je zowel kan zitten als staan. Hierdoor kun je tijdens de dag afwisselen en hoef je niet de hele dag te staan. Je wordt actiever, productiever en minder moe.

 

Plaatsing van je monitor

De hele dag naar een computer monitor staren is niet goed voor de ogen. Toch kunnen we er vaak niet om heen op kantoor omdat een computer nou eenmaal onderdeel is van je werk. Zorg er daarom voor dat je computer monitor op de juiste manier geplaatst is. Houd minimaal 80 cm tussen je ogen en je computer monitor. Zorg daarnaast dat je recht naar je scherm kijkt of iets wat neerkijkt op je scherm maar niet dat je naar boven hoeft te kijken. 

 

Genoeg frisse lucht

Zuurstof is belangrijk voor iedereen. Zorg er daarom voor dat de kantoorruimte genoeg frisse lucht binnen krijgt en vooral genoeg ventileert. Door de frisse lucht zul je merken dat je een hoger concentratievermogen hebt. Een andere manier om de luchtkwaliteit op kantoor te verbeteren is door genoeg planten in de ruimte te zetten. Planten hebben een natuurlijke zuiverende werking en zorgt voor een huiselijk gevoel wat stressverlagend werkt. 

 

Flexwerkplekken

Een vaste werkplek is soms erg fijn maar kan ook zorgen voor te weinig afwisseling wat weer bijdraagt aan depressie. Zorg daarom dat er flexwerkplekken op kantoor zijn waardoor je soms kan wisselen van plek. Daarnaast zijn creatieve plekken met erg bevorderlijk voor de werksfeer. Felgekleurde bankstellen of een oude telefooncel om te bellen kunnen het werk al een stuk aangenamer maken.