Cursus bedrijfshulpverlening mogen doen

bhv

Enkele weken geleden heb ik vanuit mijn werk de cursus bedrijfshulpverlening mogen doen. Daar heb ik erg veel van geleerd en nu heb ik mijn bhv diploma! Dat is altijd handig, want de rest van mijn leven kan ik deze kennis toepassen. Het is een beetje te vergelijken met je rijbewijs, hoe oud je ook bent en wat je ook doet: je hebt er altijd iets aan! De cursus bedrijfshulpverlening werd georganiseerd voor ons bedrijf door G4S Veiligheidstrainingen. Een aantal van mijn collega’s hebben ook mee gedaan en zo weten wij zeker dat er altijd wel iemand aanwezig is die weet wat hij of zij moet doen in een nood situatie. Bhv is niet voor niets verplicht! Wij hebben van de cursus een aantal leuke dagen gemaakt en daarom was het voor iedereen een mooie ervaring. Zowel plezierig als leerzaam!
bhv

Soorten hulp

Als het om veiligheid gaat, kun je natuurlijk verschillende soorten hulp bieden. Het ene is gewoon iemand naar buiten begeleiden, het andere is het blussen van een vuurtje bijvoorbeeld. Wij weten nu voor elk van deze situaties wat wij moeten doen en zo is iedereen al gauw veilig. Vooral wanneer de eerste minuten van een nood situatie zijn aangebroken is het belangrijk snel te handelen. Voordat de hulpdiensten er zijn kan er nog van alles gebeuren. Daarom is bhv verplicht en raad ik iedereen aan eens te kijken wat de mogelijkheden van G4S Veiligheidstrainingen zijn. Hier heeft elk bedrijf wel iets aan lijkt mij zo!

bhv