Brochure drukken is tegenwoordig een hele goedkope manier van reclame maken voor veel winkels. Dit komt door de lage prijzen voor brochure drukken en het verspreiden ervan. Zowel de kleine winkels als de grote winkeltekens maken gebruik van brochure drukken.

Goedkoop reclame

Door een sneller proces is brochure drukken heel goedkoop geworden. Het wordt gedaan door snelle printers die worden aangestuurd door computers. Er is dus ook minder personeel nodig waardoor de kosten omlaag worden gedrukt. Door de lagere kosten kunnen de drukkerijen brochure drukken goedkoper aanbieden.

Wat komt erin te staan?

Winkels plaatsen van alles en nog wat in de brochure. Vaak zijn het acties en kortingen. Uit onderzoek blijkt dat mensen meer geneigd zijn om een brochure te lezen als de woorden korting of aanbieding erin voorkomen. Het moet wel gelijk op de eerste pagina van de brochure te zien zijn. Winkels kiezen voor duizenden brochure drukken. Zo is de kans groter dat mensen het lezen. Het is een kleine investering dat het geld meer dan terugverdient.

Wat tegenwoordig ook vaak gebeurd met brochure drukken is dat er kortingsbonnen en kortingscodes erin worden gezet. De korting lijkt zo persoonlijker en zijn consumenten er eerder geneigd om gebruik van te maken.