Verhandelen van prijsafspraken wordt ook wel Bitcoin futures genoemd. Op een bepaalde tijd verkoop je in de toekomst je Bitcoins, de prijs is vastgesteld tussen beide partijen. In Nederland is het eenvoudig om Bitcoin te verhandelen met contracten via een Nederlands handelsplatform. Zijn er tekenen dat de Bitcoin stijgt binnen een bepaalde periode, dan koop je een zogenaamde long positie. Stijgt de koers dan maak je winst, daalt de koers dan verlies je. Denk je dat de Bitcoin daalt, dan koop je een short positie. Bij daling maak je winst, wordt de Bitcoin meer waard dan verlies je.

Bitcoin futures

Hoeveel winst kun je maken?

Je kunt mooie winsten maken met Bitcoin futures. Afhankelijk van je contractgrootte en de hefboom. Je kunt de Bitcoins kopen met een hefboomeffect, hierbij kun je flinke winsten boeken. Maar let op want je kunt ook heel veel verliezen, meer dan je gehele inleg zelfs. Voor beginners is Bitcoin futures niet geschikt, dit komt door het zeer hoge risico van verliezen. Vaak wordt het door een ervaren handelaren gebruikt om posities af te dekken. Omdat je het hefboomeffect kunt gebruiken is met een relatief lage inzet een hoge winst mogelijk.

Bitcoin futures

Mogelijkheden met Bitcoin futures

Je kunt de risico’s beheren door tijdens een dalende koers een “short” positie in te nemen. Keldert de prijs dan zal de short positie een bepaald verlies afdekken. Speculeren over de markt is daadwerkelijk mogelijk, je kunt een sentiment testen door het innemen van een positie. Keldert de prijs dan zal de positie een deel van het verlies afdekken. Maar alles begint bij een vertrouwde Nederlandse dienstverlener.